שיקום הפה

שיקום הפה: הדרך להשגת חיוך בריא ומלא ביטחון

שיקום הפה הוא תחום רפואי שמטרתו להחזיר את בריאות הפה והלסת של המטופל לאחר פגיעות, מחלות, או הזנחה של תקופות ארוכות. מדובר בתהליך רפואי מקיף שמבצע רופא שיניים מומחה בתחום, אשר יכול לכלול מגוון רחב של טיפולים, החל מהשתלות שיניים, דרך שיקום של שיניים שנפגעו ועד לשיחזורים מורכבים יותר של הלסתות.

מתי כדאי להתחיל בתהליך של שיקום הפה?

כמה שיותר מוקדם! לפני שהמצב יחמיר. ככל שמזהים את הבעיות בשיניים ובחניכיים בשלב מוקדם יותר, כך קל יותר לטפל בהן ולהימנע מבעיות חמורות יותר בהמשך. אם יש לכם שיניים כואבות, רגישות מוגברת או אם אתם מרגישים שהשיניים לא מתפקדות כראוי, כדאי לפנות לרופא שיניים ולהתחיל בתהליך של שיקום הפה.

חשוב לזכור!

שיקום הפה הוא לא רק עניין אסתטי, אלא גם בריאותי. תהליך השיקום מסייע לשמור על תפקוד תקין של השיניים ולמנוע בעיות נוספות שיכולות להוביל לסיבוכים בעתיד. בעידן המודרני, הודות לטכנולוגיות מתקדמות ולטיפולים חדשניים, ניתן לשפר את איכות החיים ולהחזיר את החיוך הבריא והיפה והמשדר ביטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה.

למה כדאי לעבור טיפולי שיקום הפה אצל רופא מומחה ולא אצל רופא שיניים כללי?

שיקום הפה הוא תהליך מורכב והתוצאות ישפיעו על בריאות הפה והמראה שלך לאורך שנים רבות ולכן החשיבות של הרופא המבצע אותו היא הגורם המשמעותי ביותר בהצלחת הטיפול ולמרות זאת, רבים בכלל אינם מודעים להבדלים שבין רופא מומחה בשיקום הפה לרופא שאינו כזה. חשוב לדעת כי רופא מומחה הינו רופא שעבר הכשרה מיוחדת לאחר סיום לימודי רפואת השיניים והוא התמקצע בטיפולים מורכבים כמו שתלים דנטליים, שיקום על גבי שתלים, ושיקום פונקציונאלי. הידע המעמיק הזה מאפשר למומחה לאבחן ולטפל בבעיות בצורה מדוייקת יותר ולהביא לתוצאות טובות יותר. כאשר את שיקום הפה שלך מבצע רופא מומחה, את/ה יכול להיות בטוח/ה שזכית לרפואה ברמה מעולה מאדם מנוסה וברמה המקצועית הטובה ביותר. 

אם הגעת עד לכאן, סימן שאת/ה (או קרובים לך) סובל/ת מבעיות שיניים מורכבות והגעת להחלטה החשובה לבצע שיקום פה.  אנו מברכים אותך על ההחלטה הזאת ומזמינים אותך לבצע את שיקום הפה שלך ברמה הגבוהה ביותר. 

פנה/י אלינו לקביעת בדיקה ופגישת ייעוץ עם ד"ר הלל ברוך- מומחה בשיקום הפה

היתרון המרכזי של מומחה לשיקום הפה הוא היכולת שלו לטפל במצבים מורכבים במיוחד, כגון:

  1. מקרים של אובדן שיניים נרחב – כאשר יש צורך בהשתלות שיניים רבות או בשיקום אסתטי ופונקציונלי של שיניים חסרות.
  2. הדרישה לשחזורים מורכבים – שיקום של שיניים שנפגעו באופן חמור, כולל מבנה הפה שלם.
  3. שיפור אסתטיקה דנטלית – במקרים שבהם חשוב לא רק לשקם את השיניים אלא גם לשפר את המראה הכללי של הפה והחיוך, כמו בעיות בשיניים עקומות, פגומות או חיצוניות של שיניים.
  4. תיאום עם תחומים נוספים – במקרים של פגיעות טראומטיות או שיניים שהתדרדרו עקב מחלות פריודונטליות, מומחה לשיקום הפה יכול לתכנן תהליך משולב שכולל שיתוף פעולה עם רופאים בתחומים נוספים, כגון רופאי חניכיים (פריודונטיסטים), אורטודנטיסטים, או אף מנתחים פגיעות פנים ולסת.

בחירת הרופא המטפל המתאים ביותר… 

הינה הגורם המכריע והחשוב ביותר להצלחת השיקום ולכן יש לעשות את הבחירה בכובד ראש ורק לאחר בירור ובדיקה מעמיקה. ד"ר הלל ברוך הוא בעל תואר מומחה בשיקום הפה מטעם המועצה המדעית של ההסתדרות לרפואת שיניים ומשרד הבריאות ובעל ניסיון רב שנים, ובמרפאה אנו עושים שימוש מגוון כלי טכנולוגיים מתקדמים כמו הדמיה תלת-ממדית, תכנון מחשובי והדפסת כתרים/ תותבות או שתלים בהתאמה אישית. בנוסף ד"ר ברוך הנו בעל תואר ראשון במדעי הרפואה מטעם האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת בן גוריון בנגב. ותואר דוקטור לרפואת שיניים מטעם האוניברסיטה העברית והדסה בשנת 1988.

בין היתר השתלם ד"ר ברוך במכון היוקרתי לרפואת שינים INSTITUTE PANKEY בפלורידה ,ארה"ב. סיים קורס שנתי והסמכה בשתלים דנטלים מטעם אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב, עבר הסמכה בשיטת ALL ON 4 אצל Dr. Paulo Malo בליסבון, פורטוגל. ד"ר ברוך למד אצל אחדים מן הקלינאים המובילים בתחום שיקום הפה ואסתטיקה בארה"ב ואירופה וכתב מאמרים בספרות הדנטלית המקצועית והוא מרצה בתחום שיקום הפה בפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים. 

כמו כן, ד"ר ברוך חבר בצוות המחלקה לשיקום הפה. שמש כמרצה במרכז ההשתלות בפקולטה לרפואת שיניים בירושלים וכיום, מדריך רופאים המתמחים (מומחים לעתיד) במרכז ההתמחות בשיקום הפה, בפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית והדסה עין כרם בירושלים.

הגישה הקלינית שד"ר ברוך מוביל מבוססת על יישום טכנולוגיות מתקדמות בשיקום הפה תוך שמירה מירבית על הקיים.

שיקום הפה, איך מגיעים לזה?

ישנן מגוון סיבות שמובילות אנשים להזניח טיפול שיניים, גם כשזה עשוי לגרום לבעיות בריאותיות ארוכות טווח. הזנחת טיפול שיניים עשויה לנבוע משילוב של גורמים פיזיים, רגשיים, כלכליים וחברתיים. הנה כמה מהסיבות העיקריות:

1. כאב או פחד מרופא השיניים (דנטופוביה)

פחד מרופא שיניים הוא אחד הגורמים הנפוצים ביותר להזנחת טיפולי שיניים. עבור רבים, הביקור אצל רופא השיניים מעורר תחושות של חרדה או פחד, במיוחד אם מדובר בטיפולים כואבים או פולשניים. דנטופוביה (פוביה מרופא שיניים) יכולה להוביל להימנעות ממעבר טיפולים שגרתיים, מה שגורם להידרדרות במצב השיניים.

2. חוסר מודעות לחשיבות הטיפול

חלק מהאנשים פשוט לא מודעים לסיכונים הבריאותיים של הזנחת טיפולי שיניים. הם עלולים לא להבין את הקשר בין בריאות השיניים לבריאות הכללית (כמו בעיות לב, סוכרת, זיהומים ועוד) ולהתייחס לנושא כעניין אסתטי בלבד. אנשים כאלה עשויים לדחות ביקורים אצל רופא השיניים עד שהתסמינים הופכים לבעיה קשה יותר.

3. עלות טיפולים דנטליים

טיפולי שיניים יכולים להיות יקרים, במיוחד אם מדובר בשיקום שיניים, השתלות שיניים, או טיפולים מורכבים אחרים. כאשר אנשים חשים שאין להם את המשאבים הכלכליים לטיפול שיניים, הם עלולים להימנע מלטפל בבעיות שיניים, או לדחות את הטיפול לתקופה מאוחרת יותר, מה שעלול להחמיר את הבעיה.

4. חוסר זמן, עצלות או דחיינות

אנשים רבים לא מוצאים זמן ללכת לרופא שיניים באופן שגרתי. חיי היום-יום העמוסים, העבודה, תחזוק משפחה או תחומים אחרים בחיים עשויים להקשות עליהם למצוא זמן לפגישות עם רופא שיניים. עבור חלקם, זו גם בעיה של חוסר מוטיבציה לשמור על שגרה של טיפולי שיניים קבועים, בעיקר כשאין כאב מיידי.

5. התרגלות לכאב קל או אי נוחות

לעיתים אנשים מזניחים את טיפולי השיניים כי הם מתרגלים לכאב קל או אי נוחות, כמו רגישות בשיניים או חניכיים. הכאב לא תמיד מספיק חזק כדי לשבש את החיים, והם יכולים להסתגל אליו ולחיות איתו. אך כשמדובר בבעיות רפואיות כמו עששת או דלקת חניכיים, התסמינים יכולים להיות חלקיים אך להחמיר במשך הזמן.

6. השפעה של טראומות מהעבר ותפיסות שגויות

אנשים שהיו להם חוויות שליליות בעבר, כמו טיפול שיניים כואב או חוויית טראומה רפואית, יכולים לפתח תחושת אנטגוניזם כלפי ביקורים אצל רופא שיניים. חוויות אלו יכולות להוביל להימנעות ממפגשים עם רופאי שיניים ולהזנחה של טיפול במצבים עתידיים. כמו כן, ישנם אנשים שסבורים כי אם אין כאב בשיניים, אין צורך לטפל בהן. זהו מיתוס נפוץ, שכן בעיות שיניים רבות, כמו עששת בשלביה המוקדמים, אינן גורמות לכאב. הזנחה של טיפול בזמן עלולה להוביל למצב חמור יותר, כמו טיפול שורש או צורך בהשתלה.

8. חוסר ביטחון או בושה

לעיתים אנשים נמנעים מלפנות לרופא שיניים בגלל תחושת בושה או חוסר ביטחון במצב הפה שלהם, במיוחד אם הם סובלים משיניים שבורות, מחסור בשיניים או בעיות אסתטיות אחרות. הם עשויים להימנע מביקור אצל רופא שיניים מתוך פחד שמישהו ישפוט אותם על מצב שיניהם.

9. חוויות דומות מאחרים

לעיתים יש השפעה של חוויות שליליות שחוו חברים או בני משפחה, וזה עשוי להרתיע אדם מלעבור טיפול שיניים. אם מישהו שמכיר את המטופל עבר טיפול שיניים כואב או לא נעים, הוא עלול להשפיע עליו להימנע גם כן.

10. בעית נגישות

במקרים מסוימים, לא לכל אחד יש גישה נוחה לרופא שיניים, בעיקר באזורים מרוחקים או במקומות בהם יש חוסר במרפאות שיניים. במקרים כאלה, לאנשים יש קושי להגיע לטיפולים עקב מחסור במרפאות קרובות, זמינות של תורים, או בעיות תחבורה או נגישות פיזית.

11. שכחה או הזנחה כרונית

ישנם אנשים שמזניחים את טיפולי השיניים פשוט בגלל שהם לא מייחסים להם מספיק חשיבות. הזנחה כרונית של בריאות השיניים יכולה להתפתח באופן הדרגתי, עם הזמן, עד שהיא הופכת לדפוס התנהגותי שמאוד קשה לשבור.

אז לסיכום…

הזנחת טיפול שיניים אינה בהכרח נובעת מרשלנות מכוונת, אלא לעיתים מדובר בקיום של פחד, חוסר מודעות או קשיים כלכליים או רגשיים. על ידי יצירת מודעות, חינוך לשמירה על בריאות הפה, וטיפול בבעיות כגון פחד מרופא שיניים, ניתן לעודד יותר אנשים לפנות לרופא שיניים ולטפל בבעיותיהם בשלב מוקדם, לפני שהן מחמירות את מצב השיניים ובריאות הפה. 

תגים: שיקום הפה | שיקום הפה בירושלים | מומחה בשיקום הפה

בתמונה: שיקום פה

  

דוקטור הלל ברוך – רופא שיניים מומחה בירושלים

פנה/י אלינו לקביעת בדיקה ופגישת ייעוץ עם ד"ר הלל ברוך- מומחה בשיקום הפה